Life Coaching
Ce este Life-Coaching-ul?
Life Coaching-ul înseamnă schimbare, îmbunătățire, performanță, autoîmplinire.Prin tehnici și metode speciale și printr-un proces alcătuit din diferite tehnici și metode, poți avea toate acestea în viața ta.
Life-Coaching-ul te va ajuta să îți atingi obiectivele personale și profesionale, să îți dezvolți abilitățile și să îți atingi potențialul maxim.
Coaching înseamnă a oferi îndrumare și încurajare atât persoanelor aflate în procesul de dezvoltare personală cât și celor aflate în procesul de dezvoltare profesională.
Ce se întâmplă în procesul de Life-Coaching?
În procesul de coaching lucrez cu persoane sau cupluri cărora le ofer suport, motivație și ghidare pentru atingerea obiectivelor lor, pentru maximizarea performanțelor și pentru o folosire mai bună a resurselor. Dacă te afli într-una sau mai multe din următoarele situații, te rog, scrie-mi!
- Vrei să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare și să comunici mai eficient;
- Vrei să îți crești încrederea de sine;
- Vrei să te adaptezi mai ușor la situații de viață noi;
- Vrei să îți găsești vocația profesională;
- Vrei să îți schimbi job-ul;
- Vrei să îți planifici mai bine timpul;
- Vrei să crești pe plan personal și profesional;
- Vrei să îți atingi obiectivele mai ușor;
- Vrei să ai mai multe performanțe personale și profesionale.

Care este diferența dintre terapie și Life-Coaching?
Life coaching-ul este diferit de psihoterapie, deoarece se concentrează mai mult pe prezent și pe viitor decât pe trecut. În coaching lucrez cu oamenii pentru a le dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivele, în timp ce în procesul de psihoterapie ne vom concentra mai mult pe rezolvarea problemelor emoționale sau de comportament.Coaching-ul se adresează oamenilor sănătoși care nu prezintă tulburări psihice și pune accent pe autocunoaștere, axându-se cu precădere pe situații din prezent și viitor.
Psihoterapia în schimb, este cea care se ocupă de tulburările psihice, care se centrează mai mult pe trecut și pe cauze, fiind un proces care are o durată mai mare în timp, cu ședințe mai frecvente.
De cate tipuri este coaching-ul?
- life-coaching;
- career coaching;
- business coaching;
- executive coaching;
- sport coaching.
Indiferent de tipul de coaching pe care-l alegi, obiectivul principal este același: să te ajute să te dezvolți personal și profesional, să-ți atingi obiectivele și să-ți trăiești viața la potențialul maxim.
Care sunt principiile care se aplică în procesul de Life-Coaching?
- Încrederea;
- Integritatea;
- Competența;
- Confidențialitatea;
- Respectul.
Ce îți voi oferi în cadrul procesului?
Îți voi fi un aliat puternic în călătoria ta spre o viață mai bună.Îți voi oferi un cadru de lucru sigur și confidențial și ghidarea de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele.
Te voi susține în a-ți clarifica valorile și prioritățile și te voi încuraja să începi să acționezi pentru atingerea obiectivelor tale.
La finalul procesului de terapie vei avea în oglindă un om mai puternic, mai sigur pe sine, îndrăzneț și care nu va ezita să își îmbunătățească în mod continuu viața.
Te aștept să experimentezi și vei vedea că vei avea numai de câștigat!
Ce metode voi folosi în procesul de Life-Coaching?
Una dintre cele mai eficiente metode folosite în Life-Coaching este cea de identificare a valorilor, resurselor și a obiectivelor fiecărui client.Acest lucru implică atente discuții cu clientul pentru a identifica ce este important pentru el și cum aceste valori și priorități pot fi implementate în viața de zi cu zi.
O altă metodă eficientă este cea de stabilire a obiectivelor. Prin întrebări vom stabili obiective clare și specifice care sunt în concordanță cu valorile si prioritățile tale.
De asemenea, vom folosi exerciții de respirație și meditație: aceste exerciții pot ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea concentrării și a clarității mentale.
Ce face Coach-ul?
- Crede în capacitatea de schimbare și în resursele clientului și încurajează procesul de auto cunoaștere;
- Lucrează cu clientul pentru ca acesta să stabilească obiectivele procesului de coaching;
- Folosește tehnici și metode avizate;
- Întocmește un plan individual pentru fiecare client;
- Încurajează clientul să exploreze calitățile și resursele sale pentru a atinge obiectivele din cadrul procesului.
Cine poate practica Coaching-ul?
Pentru a putea oferi ședințe de Life-Coaching este necesar să urmezi un Curs de formare care se finalizează cu un examen și care îți dă dreptul de a profesa.Eu am finalizat acest curs și am dreptul de a oferi sesiuni de Coaching.
În orice situație te-ai afla, amintește-ți că soarele răsare în fiecare dimineață
după orice noapte, oricât de întunecoasă!
după orice noapte, oricât de întunecoasă!
Hai să ne întâlnim!
Abia aștept să ne întâlnim, indiferent de varianta aleasă: on-line sau în cabinet!
Viața este plină de culori, hai să le descoperim…