Psihoterapie copii

Copiii sunt părți din noi pline de iubire, sunt bucuria și viitorul.

Noi, oamenii mari, nu înțelegem limbajul în care vorbesc copiii, așa cum nici ei, atunci când se nasc, nu înțeleg limbajul nostru.
De aceea, uneori, avem nevoie de un traducător, acesta fiind in viziunea mea rolul psihoterapeutului.
Atunci când simți că ai pierdut comunicarea cu copilul tău, când răspunsurile lui te enervează și nu știi ce să mai faci, te aștept la o întâlnire pentru a vedea împreună ce îți transmite el de fapt și pentru a afla lucruri noi despre tine și despre el și mai ales pentru a regăsi calea de comunicare cu el.
Psihoterapie copii

Situații în care te poți afla:

Eu înțeleg perfect ceea ce simți ca părinte și cum barierele de comunicare îți dau emoții puternice care uneori te blochează și nu ști ce să faci.
De aceea, dacă te afli într-o astfel de situație, te invit în cabinetul meu să ne întâlnim și să discutăm despre asta.
Am lucrat 7 ani ca psiholog în cadrul unui ONG din București și cunosc comportamentele copiilor si reacțiile lor, de aceea te aștept să vorbim despre viitorul copilului tău.
Comportamentele tale de acum pot lăsa urme adânci în sufletul lui fraged dacă nu sunt bazate pe încurajare ci pe blamare si pedepsire.
În cadrul psihoterapie adleriene, Betty Lou Bettner și Amy Lew au creat teoria celor 4 C.
În acestă teorie, ele explică nevoile fundamentale ale copiilor, iar în viziunea lor, acestea sunt: un copil are nevoie sa se simtă Conectat, Capabil, că el Contează și să se simtă Curajos.
Părinții sunt cei care au rolul de a cultiva aceste valori pentru copiii lor.
  1. Copilul are nevoie sa se simtă Conectat cu familia sa. Copilul trebuie să simtă că aparține familiei sale, să existe activități care sa-l includă, familia sa petreacă timp de calitate împreuna.
  2. Copilul are nevoie să se simtă Capabil. Toți copiii, ca și oameni mari, au nevoie de încurajare pentru a crește si a evolua. De asemenea, este necesar să simtă că el poate face singur față anumitor situații cu care se întâlnește, de aceea Nu trebuie să facem pentru un copil ce poate să facă singur!
  3. Copilul are nevoie să simtă că el Contează. Părerea copilul tău este importantă și este necesar să îl întrebi atunci când iei decizii care îl includ. De asemenea, el trebuie să simtă că este ascultat și luat în serios de către părinți.
  4. Copilul are nevoie să se simtă Curajos. Să cultivăm în copii curajul astfel încât să poată încerca lucruri noi și chiar dacă ei greșesc, nu sunt pedepsiți ci din greșeli ei pot învăța.
În orice situație te-ai afla, amintește-ți că soarele răsare în fiecare dimineață
după orice noapte, oricât de întunecoasă!

Hai să ne întâlnim!

Abia aștept să ne întâlnim, indiferent de varianta aleasă: on-line sau în cabinet!
Viața este plină de culori, hai să le descoperim…